Wadjik

20 stuks
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g kleefrijst
  • 500 ml kokosmelk
  • 150 g palmsuiker, fijngehakt
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 pandanblad, geknoopt

Bereiden

Was de kleefrijst onder koud stromend water tot het water helder ziet. Week de rijst 30 minuten in ruim water.

Breng in de stoompan een laagje water aan de kook. Stoom de rijst in de stoominzet ongeveer 15 minuten.

Meng in een ruime pan de kokosmelk met de palmsuiker, basterdsuiker en de vanillesuiker. Voeg het kaneelstokje en het pandanblad toe en breng het geheel tegen de kook aan. Voeg de gestoomde rijst toe aan de pan en roer tot de rijst alle kokosmelk heeft opgenomen.

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de rijst gelijkmatig over de bakvorm en laat op het aanrecht afkoelen en uitharden. Snijd de wadjik in blokjes en vervolgens in driehoekjes en serveer.

Extra benodigd

Stoompan, bakvorm (20 x 25 cm), bakpapier

Opmerking

Deze kleefrijstpudding is zowel warm als koud lekker en je kunt er ook goed mee variƫren. Zo kun je er ook grof gehakte kenarinoten doorheen doen. Wie qua smaak de diepte in wil, kan bij stap drie eventueel een gekneusde stengel citroengras meekoken.

Kookboek

Het recept 'Wadjik' is afkomstig uit het kookboek...

Toko Lo

Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots - en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders - aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Overige rijst tips