Aardappelsalade met olijven en walnoten

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappelen
  • 50 g arbequina olijven, ontpit
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels sherryazijn
  • 100 ml olijfolie
  • ½ eetlepel komijnzaadjes
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 50 g walnoten, grof gehakt

Bereiden

Kook de aardappelen in ruim gezouten water gaar, pel ze en snijd ze grof.

Meng de knoflook met de azijn en olie en verwarm in een steelpan; breng op smaak met zout en peper.

Rooster de komijnzaadjes in een droge, hete koekenpan ca. 1 minuut.

Meng de aardappelen met de lente-ui, de olijven en de walnoten, prak grof en besprenkel met de dressing en de komijnzaadjes.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met olijven en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Arabia

Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verras-sende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillende... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: Sven Benjamins

Aardappelsalade tips