Maaltijdsalade met broccoli, Stilton en knoflookbrood

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

905 kcal
32 g eiwit
62 g vet
50 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 600 g broccoli, in roosjes, de stronken in plakjes
  • 2 blikjes boterbonen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels suiker
  • 2 kleine voorgebakken stokbroden
  • 100 g kruidenboter
  • 1 bosje radijs, in plakjes
  • 250 g Stilton kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Kook de broccoliplakjes ca. 3 minuten in weinig water met zout. Voeg de roosjes toe en kook ze in nog ca. 3 minuten beetgaar. Spoel de groente onder koud stromend water af en laat ze afkoelen.

Giet de boterbonen af.

Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de knoflook, de suiker, zout en peper.

Snijd de stokbroden in sneetjes en besmeer deze met de kruidenboter. Leg de sneden weer tegen elkaar en verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood in de oven in ca. 10 minuten knapperig.

Schep de broccoli, de radijs, de boterbonen en het sausje door elkaar. Verkruimel de Stilton erboven. Maal er peper boven. Geef het stokbrood erbij.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Maaltijdsalade met broccoli, Stilton en knoflookbrood' wordt je aangeboden door . Beeld: ozankutsal | Shutterstock.com

Maaltijdsalade tips