Knolselderijsalade met appel, hazelnoot en maanzaaddressing

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g sperziebonen, afgehaald
  • 1 appel (handappel met rode schil), van klokhuis ontdaan, in dunne partjes gesneden en door citroensap gewenteld
  • ¼ knolselderij, ca. 400 g, geschild en in julienne
  • 1 grote wortel, geschrapt en in julienne
  • 1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 30 g hazelnoten, geroosterd, van velletje ontdaan en grof gehakt
  • 1½ eetlepel fijngehakte dille
  • 50 g feta, verkruimeld
  • voor de maanzaaddressing
  • 60 ml milde olijfolie
  • 1½ eetlepel fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels vers citroensap
  • 1½ eetlepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel maanzaad

Bereiden

Giet voor de dressing alle ingrediënten in een glazen pot met deksel. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schud de dressing goed en zet opzij.

Blancheer de sperziebonen een minuut in een pan met licht gezouten kokend water, giet af en spoel af onder koud stromend water om het gaarproces te stoppen.

Doe de sperziebonen, appel, knolselderij, wortel, ui, hazelnoot en dille in een grote kom. Voeg de dressing toe en meng goed door. Schep op een serveerschaal en bestrooi met de kaas. Serveer direct.

Tips

De maanzaaddressing kun je tot 2 dagen van tevoren maken en gekoeld bewaren. Bereid de groenten de ochtend zelf en zet dan in de koelkast tot het serveren. Bewaar de appel en knolselderij in een kom met water en het sap van 1 citroen; dit voorkomt verkleuring.

Kookboek

Het recept 'Knolselderijsalade met appel, hazelnoot en maanzaaddressing' is afkomstig uit het kookboek...

My streetfood kitchen

Jennifer Joyce geeft meer dan 150 streetfoodrecepten, op regio ingedeeld, die je thuis makkelijk zelf kan bereiden. 'My streetfood kitchen' is een... lees verder

© Good Cook

Overige salade tips