Witlofsalade met ricotta en prosciutto van The River Cafe

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 17 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g witlof of roodlof
  • 250 g jonge spinazie
  • 1 citroen
  • 200 g ricotta
  • 8 plakjes prosciutto
  • olijfolie

Bereiden

Maak de bladeren van het struikje lof los. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was en droog de blaadjes. Pers de citroen uit.

Roer in een kom de ricotta los met een vork. Doe er de helft van het citroensap bij met 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

Doe de helft van de spinaziebladeren in een kom en meng er de citroendressing door. Schep de resterende spinazie- en loofbladeren luchtig door de ricottasaus, doe ze bij de andere bladeren en meng alles voorzichtig.

Verdeel voor het serveren de witlofsalade over borden en leg de plakjes prosciutto erop.

Tip

'Lof heeft een uitgesproken bittere smaak. Tot de familie behoren witlof, radicchio, catalogna, scavola en de wilde versie, de paardenbloem. Catalogna is een minder bekende soort met lange puntige groene bladeren, die het meest bitter van smaak is. Gebruik voor deze salade het malse hart van het struikje. Wij koken de buitenbladeren als spinazie.' - Rose Gray en Ruth Rogers

Kookboek

Het recept 'Witlofsalade met ricotta en prosciutto van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy 2

Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Witlofsalade tips

Reacties op dit recept

  • Jannette Er ontbreekt een stap aan dit recept, namelijk na paragraaf 2 moet de beschrijving van de citroedressing komen: meng de rest van het citroensap met 3 keer zoveel olie.