Gazpacho met korianderpesto

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 komkommer, geschild, zonder zaadjes en grof gehakt
  • 500 g zeer rijpe tomaten, zonder zaadjes en grof gehakt
  • 1 kleine rode ui, grof gehakt
  • 1 grote rode Spaanse peper, grof gehakt
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handvol verse koriander- en muntblaadjes, fijngehakt
  • voor de korianderpesto
  • 75 g verse koriander, met wortel
  • 50 g pijnboompitten
  • schil en sap van 1 limoen
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 eetlepels olijfolie

Voorbereiden

Doe de komkommer, tomaat, rode ui, Spaanse peper en knoflook in een keukenmachine of hak ze fijn. Doe de geraspte gember, rijst­azijn, limoensap, sojasaus en olijfolie erbij en laat de machine nog even draaien. Meng de gehakte koriander en muntblaadjes door het mengsel.

Breng de soep op smaak met peper en zout en zet hem minstens 3 uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.

Bereiden

Doe de komkommer, tomaat, rode ui, Spaanse peper en knoflook in een keukenmachine of hak ze fijn. Doe de geraspte gember, rijst­azijn, limoensap, sojasaus en olijfolie erbij en laat de machine nog even draaien. Meng de gehakte koriander en muntblaadjes door het mengsel.

Breng de soep op smaak met peper en zout en zet hem minstens 3 uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.

Maal de ingrediënten voor de korianderpesto met ½ theelepel zout tot een min of meer gladde massa (de pijnboompitten moeten nog een beetje structuur aan de pesto geven).

Serveer de gazpacho in gekoelde kommen en garneer hem met pesto en een scheutje olijfolie.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Gazpacho is de beroemde frisse, rauwe groentesoep uit Spanje. Dit is een al even verfrissende en gezonde 'East-meets-West' versie. Een groot voordeel van gazpacho is dat je er moeilijke eters eenvoudig mee aan de rauwe groente kunt krijgen.' - Kimiko Barber

Kookboek

Het recept 'Gazpacho met korianderpesto' is afkomstig uit het kookboek...

Japans puur & eenvoudig

In dit boek heeft Kimiko Barber de beste recepten uit de moderne Japanse keuken opgenomen en laat ze zien hoe je thuis op eenvoudige wijze een... lees verder

© Inmerc

Gazpacho tips