Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • ½ koffielepel gemalen komijn
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon of water
  • 100 ml room
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiden

Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in stukjes.

Stoof de ui glazig in wat olijfolie.

Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken.

Mix de soep met een staafmixer.

Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Soep in 30 minuten

Anna Decock

Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: Wiktory | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Venkelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • WilmaAl een paar keer gemaakt. Leuk met visite lauw warm in een klein glaasje als amuse. Zelf doe ik nog een takje thijm uit de tuin in de soep en laat dit meekoken.

    reageren

  • mannyVandaag gemaakt, heel erg lekker. Naast de room op het einde ook nog een klont boter erin gedaan.

    • SaraDat extra klontje boter hoeft van mij niet zo, ook zonder extra's is dit al een lekker romige venkelsoep.

    • MoniqueIk doe er kokosroom in. Ook erg lekker :)

    reageren

  • Ingeborg H.Jammer dat Anna als maateenheid een koffielepel hanteert. Zou dat een theelepel zijn? Die maateenheid hanteert namelijk de hele kookwereld...

    • JoshuaWaar wij het over theelepel hebben, gebruiken onze Vlaamse vrienden het woord koffielepel. Lees je in een recept 'koffielepel', dan vervang je dat gewoon door 'theelepel'.

    • LindaUhmm... kijk, daar gaat het al mis; een belgische of duitse koffielepel is in Nederland een dessertlepel! Vandaar dat inderdaad liter of kilo maatvoering mijn voorkeur hebben. Al snap ik aan de andere kant ook heel goed dat in een gewone keuken je pakt wat je hebt; een lepel. Of vork, voor een kloddertje Turkse sambal.

    reageren

  • CoraEen koffielepel is eigenlijk nog het best te vergelijken met een dessertlepel.

    reageren

  • GerJoshua heeft gelijk. Echter de theelepels / koffielepels in België (en in Frankrijk) zijn wel weer een slag groter dan de Nederlandse theelepeltjes. Ik zou zeggen dat die zo tussen een NL-theelepeltje en dessertlepel in zitten...

    reageren

  • MiesKan je deze soep bewaren in de koelkast?

    reageren