Wortelsoep met amandelen

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
17 g eiwit
24 g vet
15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 200 g bospeen of winterwortel, in kleine stukjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 350 ml melk
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 100 g volvette smeerkaas
  • 2 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de olie in een pan en fruit de wortel en sjalot al omscheppend even aan. Strooi het chilipoeder erover. Voeg de melk en het kruidenbouillontablet toe en kook de wortel in ca. 5 minuten gaar.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de smeerkaas toe en laat deze al roerende smelten. Schep de wortelsoep in twee diepe borden en strooi de amandelen en de peterselie erover.

Extra benodigd

Staafmixer

Het recept 'Wortelsoep met amandelen' wordt je aangeboden door . Beeld: Yulia Davidovich | Shutterstock.com

Wortelsoep tips