Broodpudding met chocolade van Tana Ramsay

6 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 g boter plus extra boter om de schaal in te vetten
  • 300 g brioche, in ongeveer 10 sneetjes
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 300 ml slagroom
  • 150 g pure chocolade (70% cacaobestanddelen), in stukken
  • 1 eetlepel golden syrup
  • 4 eieren
  • crème fraîche of vanille-ijs, bij het opdienen

Bereiden

Vet een ovenschaal van 20 x 25 cm licht in. Snijd de sneetjes brioche schuin door en schik ze dakpansgewijs in de schaal. Misschien krijg je wel twee lagen brood. Strooi de hazelnoten tussen het brood.

Doe de boter met de room, de chocolade en de golden syrup in een hittebestendige kom die op een pan zacht kokend water staat. Het water mag de bodem van de kom niet raken. Laat de chocolade en boter in de room smelten. Roer goed.

Klop in een andere kom de eieren. Giet het chocolade-mengsel bij de eieren en klop alles tot een gladde saus. Giet die over de brioche en laat zo lang mogelijk staan. Maak dit toetje liefst aI 's ochtends als je het 's avonds nodig hebt, of een dag eerder, als je het bij een lunch wilt geven.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodpudding 30 minuten. Haal de schaal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten staan. Geef er crème fraîche of vanille-ijs bij.

Extra benodigd

Ovenschaal van 20 x 25 cm

Tip

Bereid dit toetje een dag van tevoren voor en laat het tot je het gaat bakken in de koelkast staan.

Kookboek

Het recept 'Broodpudding met chocolade van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Home Made

'Home Made' is Tana Ramsay's unieke verzameling familierecepten die je meeneemt naar 'the heart of home cooking'. Voor Tana betekent thuis koken samen... lees verder

© Tirion Uitgevers

Broodpudding tips