Moelleux met passievrucht

6 personen
bereiden
wachten

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g witte chocolade
  • 90 g boter
  • 80 g suiker
  • 3 eieren
  • 80 g bloem
  • 4 passievruchten

Bereiden

Smelt de witte chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker toe en meng goed. Klop de eieren los en voeg ze toe. Voeg de bloem toe en meng goed.

Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten, voeg toe en meng goed.

Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7).

Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.

Kookboek

Het recept 'Moelleux met passievrucht' is afkomstig uit het kookboek...

Moelleux

Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Moelleux tips

Reacties op dit recept

  • Pieter Prima verhoudingen! Excellent dessert en heel makkelijk te maken. Ik heb siliconenvormpjes gebruikt van 7,5 cm bovendiameter 5 cm bodemdiameter en 6 cm hoog en heb ze voor 2/3 gevuld. Ze vielen er na 20 sec uit de oven gewoon ondersteboven uit. (Vergeet ze niet koud te zetten vooraleer je ze vult.) Ik heb een gasoven met 10 standen en heb stand 6 gebruikt in de midden van de oven voor 12 min. HEERLIJK!!!
    (Tip: Je kan ook je oven gebruiken om de chocolade met boter te smelten.)
  • Meike Ai, caramba... dit is een erg lekker gerecht ??