Moelleux met rum en rozijnen

6 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 80 g rozijnen
  • 3 eetlepels rum
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 200 g witte chocolade
  • 150 g boter
  • 80 g suiker
  • 4 eieren
  • 80 g bloem

Voorbereiden

Doe de rozijnen in een kommetje met 2 eetlepels rum en de vanillesuiker. Laat 2 uur wellen. Laat uitlekken.

Bereiden

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker toe en meng goed. Klop de eieren los en roer ze onder het beslag. Zeef de bloem erbij en meng goed. Voeg de uitgelekte rozijnen toe met 1 eetlepel rum.

Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6-7).

Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.

Kookboek

Het recept 'Moelleux met rum en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...

Moelleux

Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Moelleux tips