Panna cotta met chocolade

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 1½ eetlepel vanillepuddingpoeder (vervangt de suiker en de gelatine)
  • 125 g goede pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt
  • cacaoboontjes of chocoladevlokken voor de garnering

Bereiden

Verwarm de slagroom en de melk op laag vuur. Roer het vanillepuddingpoeder erdoor met een garde. Blijf roeren tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur.

Voeg de chocolade toe en roer met een houten lepel totdat hij helemaal gesmolten is. Schenk de room in de glazen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast.

Dien koud op, met cacaoboontjes.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Panna cotta

Panna cotta is een van oorsprong Italiaans toetje op basis van slagroom, meestal op smaak gebracht met vanille. Panna cotta is makkelijk te maken, kan zó... lees verder

© Uitgeverij Becht

Panna cotta tips

Reacties op dit recept

  • Nata Ik heb het recept gemaakt zoals beschreven maar het stijfde totaal niet op. Na een nacht in de koelkast was het nog steeds ontzettende vloeibare vla. Ik vraag me af of het niet teveel vocht is en of er niet te weinig vanillepoederpudding voorgeschreven is. Misschien is gelatine wel wat handiger.
    Jammer.
  • Mieke Bij ons ging het wel perfect. Misschien is het beter om toch een minuutje licht te laten koken.