Panna cotta met rood fruit

6 personen
bereiden
wachten

waardering 8,2obv 36 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • ½ vanillestokje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 60 g poedersuiker
  • 250 g gemengd rood fruit (vers of diepvries)

Bereiden

Verwarm de melk en de room met de bruine suiker en de vanille en laat 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan.

Week de gelatine intussen in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van room en melk. Vul de glaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet minstens 2 uur koud weg.

Los de poedersuiker op in wat water in een pan op zacht vuur en voeg dan het fruit toe. Laat het in 1 à 2 minuten tot een lichte compote inkoken. Zet weg en laat afkoelen.

Schep als alles is afgekoeld het rode fruit op de panna cotta.

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met rood fruit' is afkomstig uit het kookboek...

In een glaasje!

Kleine gerechtjes worden mooi gepresenteerd achter glas: in een glaasje zie je hoe fraai de verschillende lagen en kleuren van de kleine verfijnde hapjes, voor... lees verder

© Uitgeverij Becht

Panna cotta tips

Reacties op dit recept

  • Albert Heerlijk toetje met aardbeien en zwarte bessen.
  • Marloes Bij ons bruiloftsmaal gehad in Italie, dit smaakt net zo! Echt geweldig! Wij hebben er framzozen en bosbessen bij gedaan en het bosvruchtensausje van Hero, heerlijk!
  • Mariska Geen bruine suiker, maar gewoon kristalsuiker. Beetje citroenrasp en sinaasappelrasp erdoor heen. En als sausje balsamico aardbeien... zo maak ik 'm altijd... is een succesnummer hier!
  • marian Hij was heerlijk maar de volgende keer neem ik ook witte suiker. De Panna cotta was nu lichtbruin en dat staat gewoon niet zo mooi.
  • Ria Had hier de tip gelezen over kristalsuiker en dat werkt inderdaad prima. Mooi wit toetje.
  • Anna Heerlijk met witte basterdsuiker. Kersen, aardbei, frambozen uit de vriezer en wat verse bosbessen. Heerlijk!
  • Freek Heerlijk gerecht, alleen NIET vegetarisch. Gelatine word gemaakt van dierlijke producten.
    • Jan Freek, er wordt duidelijk in het recept vermeld dat voor een strikt vegetarische variant agar-agar gebruikt moet worden ipv gelatine. Eerst lezen, dan klagen!
  • Romen In plaats van donkere suiker zou ik zelf kristalsuiker gebruiken. Mijn panna cotta werd erg donker door de suiker.
  • Jan Bedankt voor dit heerlijke recept. Tweede Kerstdag komt deze panna cotta op tafel!
  • willem Heerlijk en makkelijk.
  • Johan Iedere keer een groot succes als deze panna cotta op tafel komt! Volwassenen en kinderen, iedereen is er dol op.