Panna cotta met granaatappelpitten

6 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 45 g suiker
  • 400 ml yoghurt
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 2 granaatappels

Voorbereiden

Laat de gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Breng de slagroom en de suiker in een steelpannetje aan de kook en haal de pan dan van het vuur. Knijp de gelatine uit en smelt deze al roerend in de slagroom. Roer de yoghurt en de vanillesuiker erdoor. Verdeel het mengsel over 6 glazen en zet ze ten minste 5 uur, maar liever een heel etmaal, koud.

Bereiden

Schil de granaatappels door eerst aan beide uiteinden een plakje weg te snijden en daarna de rest van de schil in partjes te verdelen en weg te snijden. Haal de vliesjes zorgvuldig van de pitten; de vliesjes zijn bitter, dus je mag uitsluitend de pitten zelf gebruiken. Schep de pitten vlak voor het serveren royaal over de panna cotta.

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met granaatappelpitten' is afkomstig uit het kookboek...

Tutti frutti

'Tutti frutti' is een kleurrijk boek over bekende en onbekende soorten fruit. Het staat vol eenvoudige en lekkere recepten, maar het bevat ook allerlei feiten en... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Panna cotta tips

Reacties op dit recept

  • Marleen NIET vegetarisch, want er wordt gelatine gebruikt...
  • redactie okoko recepten Zie de opmerking inzake agar-agar onderaan het recept.