Lelawar daging (gekruid gehakt met sereh)

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel laos
  • 4 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djintan
  • 2 serehstengels, gekneusd en in stukken gesneden
  • 3 djeroek poeroetblaadjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 g santen, geraspt

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Schep het uit de pan en bak de uisnippers in dezelfde pan met knoflook, laos, ketoembar en djintan glazig.

Schep de stukken sereh, de djeroekblaadjes en het gehakt in de pan. Schenk de kokosmelk erbij. Zet het vuur laag en laat het gerecht ca. 20 minuten heel zachtjes sudderen.

Schep als de kokosmelk helemaal is verdampt, de santen erdoor en laat alles nog 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met pittige nasi rawit.

Kookboek

Het recept 'Lelawar daging (gekruid gehakt met sereh)' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe Kita - midprice editie

90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Harold Pereira

Gehakt tips