Aardappelgratin met venkel en ansjovis

  • 4 personen
  • 80 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 15 ansjovissen, gehakt
  • 50 g boter
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes
  • 5 aardappelen, in luciferdunne reepjes
  • 500 ml halfvolle room (kookroom)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de ansjovissen 10 minuten in water of melk als je het gerecht minder zout wilt maken.

Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui en venkel toe en bak ze ongeveer 10 minuten op matig vuur tot ze zacht en goudkleurig zijn.

Leg de helft van de aardappelreepjes op de bodem van een ovenvaste schaal van 30 x 20 cm, doe daar het ui-venkelmengsel op plus de ansjovis en de rest van de aardappelreepjes. Giet de room erover en zet het gerecht 60 minuten in de oven of tot de aardappels zacht zijn en de bovenkant goudbruin is.

Kookboek

Het recept 'Aardappelgratin met venkel en ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...

Peper & zout

Jody Vassallo

Peper en zout zijn onmisbare smaakmakers die altijd in huis zijn. Herontdek deze veelzijdige ingrediënten in bijna 100 verrassende en verrukkelijke... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Aardappelgratin recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!