Aardappelpuree met knoflook

Aardappelpuree met knoflook
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.0
    obv 15 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 300 kcal
  • 6 g eiwit
  • 11 g vet
  • 45 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, in stukken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 125 ml melk
  • 2 eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereiden

Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook heel zachtjes lichtbruin. Schep de plakjes knoflook op een bordje. Giet de aardappelen af en stamp ze luchtigjes fijn. Roer de olijfolie en zoveel melk erdoor, dat een smeuïge puree ontstaat. Warm de puree nog even goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de aardappelpuree over in een warme schaal en strooi de knoflook en peterselie erover. Lekker bij geroosterd vlees en bij vis.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Het recept 'Aardappelpuree met knoflook' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken