Friet

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg biologische aardappelen
  • zonnebloemolie om in te frituren

Bereiden

Snijd de aardappels in stevige dikke of juist dunne sprieten.

Verhit de olie tot 160 °C. Bak de frieten in kleine porties tegelijk tot ze goudgeel zijn (ca. 5 minuten per portie). Schep de frieten uit de olie en laat ze uitlekken.

Verhit de olie nu tot 200 °C. Frituur de frieten opnieuw in kleine porties tegelijk tot ze bruin en knapperig zijn. Laat de frieten uitlekken en bestrooi ze rijkelijk met zeezout.

Kookboek

Het recept 'Friet' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire cadeautjes

Hanneke de Jager

Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Patat & friet recept tips

Reacties op dit recept

  • peterVoorbakken op 120 graden en afbakken op 160 graden.

    reageren

  • AndyOp deze wijze gedaan is het eigemlijk Belgish.

    reageren