Bananencake met walnoten

  • 10 personen
  • 90 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 175 volkoren meel
  • 50 g havermeel
  • 100 g zachte boter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel kaneel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3-4 rijpe bananen, ca. 350 g, gepeld en geprakt
  • 100 g walnoten, grof gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Doe het vol koren- en havermeel, de boter, suiker, bakpoeder, kaneel en eieren in een grote kom. Klop met een elektrische handmixer tot een glad beslag. Roer de bananen en walnoten erdoor. Roer niet te lang door.

Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake 1 uur en 15 minuten, of tot een satéprikker er droog uitkomt. (Bedek de cake halverwege de baktijd met folie, zodat de bovenkant niet verbrandt.) Laat de cake 5 minuten afkoelen in het blik. Neem hem voorzichtig uit het blik en verwijder het bakpapier. Leg hem op een rooster om helemaal af te koelen.

Extra benodigd

Cakeblik, bakpapier, mixer

Kookboek

Het recept 'Bananencake met walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Taart, cake & muffins

diverse auteurs

Gemakkelijke en spectaculaire recepten voor bij de koffie of een groots feest: dit kookboek staat er vol mee. Verwen jezelf en anderen met dadel-walnotencake... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Grezova Olga | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Bananencake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!