Gemberbrownies met chocoladeganache

  • 16 stukjes
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 275 g pure chocolade, gehakt
  • 175 g boter, in kleine stukjes
  • 125 g bloem
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • ¼ theelepel geraspte nootmuskaat
  • een snufje pikant chilipoeder
  • 175 g plus 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel Golden Syrup
  • 1 eetlepel melasse
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 50 g geschaafde amandelen, gehakt
  • 50 g gesuikerde gember, in stukjes
  • voor de garnering
  • 150 g pure chocolade, fijngehakt
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • eetbare gouden suikerparels

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe de chocolade en boter in een vuurvaste kom en zet de kom op een pan sudderend water. Roer tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen.

Zeef de bloem met alle specerijen en een snufje zout.

Klop de basterdsuiker met de siroop, melasse, eieren en vanille-essence. Giet er al kloppend het gesmolten chocolademengsel bij. Schep er de amandelen en de helft van de stukjes gember door. Vouw er de droge ingrediënten door.

Giet het beslag in de ingevette en met ingevet bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad uit. Bak ongeveer 25 minuten op het middelste rooster in de voorverwarmde oven, of tot de brownies stevig zijn.

Neem de brownies uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm. Stort de brownies uit de vorm wanneer ze volledig afgekoeld zijn en wikkel ze in plasticfolie. Laat een nacht rusten voor je ze met glazuur besmeert.

Maak de volgende dag de chocoladeganache. Doe de chocolade in een kleine, vuurvaste kom. Verhit de slagroom en suiker in een kleine pan tot de suiker is opgelost en de slagroom net aan de kook komt. Voeg een snufje zout toe. Giet het mengsel over de gehakte chocolade en laat smelten. Roer alles glad. Laat afkoelen en dikker worden voordat je de ganache gebruikt.

Smeer de ganache over de brownies. Trek met de tanden van een vork lijntjes in het glazuur. Snijd de brownies in 16 vierkantjes. Strooi er de rest van de stukjes gember en wat gouden suikerparels over.

Extra benodigd

Vierkante bakvorm van 20 cm, bakpapier, plasticfolie

Tip

Deze heerlijk kruidige brownies zijn nog lekkerder wanneer je ze een dag of twee van tevoren maakt - je moet gewoon even geduld hebben.

Kookboek

Het recept 'Gemberbrownies met chocoladeganache' is afkomstig uit het kookboek...

Brownies festival

Annie Rigg

Dit originele kookboek bewijst dat brownies veel meer zijn dan de gewone chocoladebrownie. Een heel nieuwe browniewereld gaat open. Verras je gasten met... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Brownies recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!