Eenvoudige chocoladetaart

Eenvoudige chocoladetaart
  • 8
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 7 waarderingen
  • Gebak
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 60 g bloem
  • ½ pakje bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de chocolade met de boter smelten in de magnetron of au bain-marie.

Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de bloem en het bakpoeder door.

Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn.

Neem de taart uit de oven. Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Siliconen vorm (Ø 22 cm)

Kookboek

Het recept 'Eenvoudige chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Chocolade delicatessen van Trish Deseine

Chocolade delicatessen

Trish Deseine

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook.

reacties op dit recept

  • Gerda Wat ik erg jammer vind dat er bij geen van de recepten de calorieën vermeld staan, is dat geen optie? Groet Gerda
  • robert Lekkere taart, proficiat.
  • kaas Bij ons is die taart pittig maar ik wil ook dat er calorieën vermeld staan.
  • Demi Slecht.. Ik heb een goede bakvorm gekocht, ik heb alles gedaan zoals moet.. 20 - 25 minuten in de oven, maar hij is verbrand. Hij is een beetje te droog en ik kan beter koopmans chocolade cake kopen, en water toevoegen.. Trouwens ook veel goedkoper.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken