Eenvoudige chocoladetaart

Eenvoudige chocoladetaart
  • 8
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 9 waarderingen
  • Gebak
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 60 g bloem
  • ½ pakje bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de chocolade met de boter smelten in de magnetron of au bain-marie.

Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de bloem en het bakpoeder door.

Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn.

Neem de taart uit de oven. Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.

Extra benodigd

Siliconen vorm (Ø 22 cm)

Kookboek

Het recept 'Eenvoudige chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Chocolade delicatessen van Trish Deseine

Chocolade delicatessen

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook.

reacties op dit recept

  • Gerda Wat ik erg jammer vind dat er bij geen van de recepten de calorieën vermeld staan, is dat geen optie? Groet Gerda
    reageren
  • robert Lekkere taart, proficiat.
    reageren
  • kaas Bij ons is die taart pittig maar ik wil ook dat er calorieën vermeld staan.
    reageren
  • Demi Slecht.. Ik heb een goede bakvorm gekocht, ik heb alles gedaan zoals moet.. 20 - 25 minuten in de oven, maar hij is verbrand. Hij is een beetje te droog en ik kan beter koopmans chocolade cake kopen, en water toevoegen.. Trouwens ook veel goedkoper.
    reageren
  • mandy Het is een heerlijke taart en makkelijk te maken echt super, het is de enige chocoladetaart wat ik nog maak.
    reageren
  • Martine Heb de taart net gebakken, ziet er mooi uit! Ik moet hem echter meenemen naar een bruiloft overmorgen maar mijn koelkast staat wat vol. Kan ik hem ook twee dagen buiten de koelkast bewaren of is dat niet verstandig? Bedankt alvast!
    reageren
  • nahima Hoeveel pakjes bakpoeder moet ik gebruiken?
    reageren
  • marel Heerlijke taart! Het midden was van mij nog lekker romig en de buitenkant krokant. Heb er ook nog wat kokos bij gedaan. Ik heb zelf een elektrische oven en heb hem 45 minuten op 170 gedaan. Kwam er goed uit, niet vloeibaar. Zeker het proberen waard.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken