Chocolade crumble met abrikozen

  • 1 crumble
  • 100 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de taartbodem
  • 200 g bloem of patentbloem
  • 25 g gemalen amandelen
  • 80 g poedersuiker
  • 120 g ijskoude boter, in stukjes
  • 1 heel ei, losgeklopt
  • voor de crumble
  • 100 g suiker
  • 60 g gemalen amandelen
  • 120 g boter
  • 80 g bloem
  • 20 g cacao
  • voor de vulling
  • 200 g abrikozen
  • 50 g boter
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • voor de flan
  • 100 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 1 eetlepel cacao

Voorbereiden

Meng de bloem met de gemalen amandelen, poedersuiker en een snufje zout. Voeg de blokjes boter toe. Meng met je vingertoppen snel de boter door het bloemmengsel, zodat de boter niet warm wordt. Ga door tot het mengsel op fijn kruim lijkt. Voeg het losgeklopte ei toe. Meng weer zo snel mogelijk met je handen tot een samenhangend deeg. (Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.)

Wikkel de bal deeg in aluminiumfolie en laat het deeg minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Plet de bal deeg door er lichtjes met het uiteinde van een deegroller op te tikken.

Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg met een deegroller uit tot een cirkel die iets groter is dan de uitgekozen taartvorm. Prik het deeg op meerdere plaatsen lichtjes in met een vork. Drapeer het deeg in de met boter ingevette vorm. Druk het deeg tegen de wand van de vorm aan. Laat de beklede vorm minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng met je vingers tot een kruimelig geheel. Strooi het kruimmengsel uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de crumble uit de oven en laat het kruim afkoelen.

Zet de oven op 160 °C. Bak de taartbodem 20 minuten blind voor in de oven. Laat afkoelen voordat je er de vulling in doet.

Snijd intussen de abrikozen doormidden en verwijder de pitten. Laat de boter smelten in een pan. Voeg de abrikozen en de suiker toe en laat zachtjes karameliseren.

Doe alle ingrediënten voor de flan in een kom en klop met een garde goed door elkaar.

Schik de abrikozen in de taartschelp. Giet er het chocolade-flanmengsel over tot aan de rand van de vorm.

Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven. Strooi de crumble vlak voor het serveren over de taart.

Extra benodigd

Taartvorm, aluminiumfolie, deegroller

Kookboek

Het recept 'Chocolade crumble met abrikozen' is afkomstig uit het kookboek...

Mini taartjes, zoet en hartig

Catherine Kluger

Catherine Kluger was vroeger advocate, maar in 2009 besloot ze om van loopbaan te veranderen en opende ze in Parijs haar eerste taartfabriek. De recepten voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Crumble recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!