Cupcakes van groene thee met glazuur van roomkaas en chocolade

  • 12 cupcakes
  • 50 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 ml volle melk
  • 4 eiwitten (grote eieren)
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 230 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel groene-theepoeder
  • 190 g zachte boter
  • voor het glazuur
  • 225 g witte chocolade
  • 450 g roomkaas (Mon Chou of andere milde roomkaas), op kamertemperatuur
  • 85 g zachte boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 60 g groene-theepoeder, ter garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Klop in een middelgrote kom de melk met de eiwitten en vanille-essence. Zet weg.

Doe de droge ingrediënten met ½ theelepel zout in de kom van een keukenmachine en draai een paar tellen tot alles net gemengd is. Voeg de boter en de helft van het eiwitmengsel toe. Draai op lage snelheid tot alles net gemengd is. Verhoog de snelheid iets en draai alles nog 1 minuut.

Schraap de wand van de kom schoon. Voeg de rest van het eiwitmengsel in twee porties toe, waarbij je na elke portie de machine 30 seconden laat draaien. Schraap de wand van de kom weer schoon en draai nog 10 seconden.

Bekleed de vormpjes met papieren cakevormpjes. Vul de vormpjes voor drie kwart. Dit beslag rijst minder hoog dan de andere soorten beslag. Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten, of tot een satéstokje er schoon uitkomt.

Laat voor het glazuur de chocolade au bain-marie smelten. Laat dan 10 minuten afkoelen.

Doe de roomkaas, boter en vanille-essence in een keukenmachine en klop op middelhoge snelheid. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe en klop 1 tot 3 minuten op hoge snelheid. Gebruik het glazuur direct of bewaar het tot aan 3 uur afgedekt op kamertemperatuur. Het glazuur wordt stevig in de koelkast.

Vul een spuitzak met een glad mondstuk met het glazuur. Spuit het glazuur over de cupcakes en bestrooi met het groene-theepoeder.

Je kunt deze cupcakes met glazuur in een luchtdicht afgesloten bak 2 dagen buiten de koelkast en tot 1 week in de koelkast bewaren.

Extra benodigd

Keukenmachine, cupcakevormpjes, papieren vormpjes, spuitzak

Kookboek

Het recept 'Cupcakes van groene thee met glazuur van roomkaas en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Cupcakes elke dag feest

Alisa Morov

In dit boek geeft Alisa Morov recepten voor echt Amerikaanse en eigentijdse cupcakes. Daar zitten basiscupcakes bij, met vanille en chocolade, maar ook stevige... lees verder

© Good Cook. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Cupcakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!