Klassieke kwarktaart

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 20 g boter, gesmolten
  • 200 g magere kwark
  • ½ zakje gistpoeder
  • 140 g bloem
  • schil van 1 onbespoten sinaasappel
  • sap van ½ limoen
  • 2 eetlepels Grand Marnier (naar keuze)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Splits de eieren. Klop de eierdooiers tot een beslag en voeg de suiker toe. Klop stevig tot het beslag lichter van kleur wordt (bij voorkeur met een elektrische mixer).

Voeg de gesmolten boter, de kwark, de met het gistpoeder gemengde bloem, de sinaasappelschil en het limoensap toe. Voeg Grand Marnier toe voor een wat sterkere citrusvruchtensmaak.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het kwarkmengsel.

Schenk het beslag in een taartvorm met antiaanbaklaag. Bak de taart 40 minuten in de oven.

Extra benodigd

Mixer

Kookboek

Het recept 'Klassieke kwarktaart' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker slank

Stéphane Dupré

Een ideaal boek voor iedereen die niet (meer) wil diëten maar wel van lekker en gezond eten houdt. Met 150 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten voor elke dag... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Kwarktaart recept tips

Reacties op dit recept

  • melanieHoeveel is een half zakje gist? Ik gebruik altijd verse gist, heb daar 18 gr. van gebruikt, was denk ik teveel, de taart was helemaal ingezakt.

    reageren

  • MarjanIk heb gisteren de kwarktaart, volgens recept gemaakt, en in plaats van een mooie gerezen taart, kwam er een platte koek uit de oven. Had het deeg niet een poosje moeten rijzen alvorens de stijf geklopte eiwitten toe te voegen en het geheel af te bakken? Marjan

    reageren