Mini-muffins met gelei

  • 24 mini-muffins
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 220 g bloem
  • 90 g gemalen amandelen
  • 125 g suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 310 ml melk
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 150 g abrikozen- of frambozengelei (of jam)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een flexivorm of muffinblik voor 24 mini-muffins in, of zet er papieren cakevormpjes in. Zeef de bloem in een grote kom. Schep er de gemalen amandelen, suiker en het bakpoeder door.

Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, melk en vanille-essence door elkaar. Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.

Vul elk muffinvormpje voor tweederde. Schep ½ theelepel gelei (of jam) op elke muffin en druk die met een lepel lichtjes in het beslag. Schep nog 1 eetlepel beslag over de gelei.

Bak 15 tot 20 minuten in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt. Laat 1 tot 2 minuten in de vorm of het blik afkoelen en doe ze dan over op draadroosters. Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur.

Extra benodigd

Flexivorm of muffinblik

Kookboek

Het recept 'Mini-muffins met gelei' is afkomstig uit het kookboek...

Muffins en cakejes uit de flexivorm

diverse auteurs

Verrukkelijke en veelzijdige muffins vormen een perfect hapje tussendoor en zijn fantastisch bij een geurig kopje koffie of thee. Met dit boek en een superhandige flexivorm... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Muffins recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!