Knäckebröd

  • 18 crackers
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 250 g tarwebloem, plus extra om te bestrooien
  • 250 g molenmeel
  • 220 g water
  • 15 g verse gist
  • 100 g margarine
  • verder nodig
  • sesamzaad, ter decoratie
  • geraspte kaas, ter decoratie

Bereiden

Kneed van alle ingrediënten een goed afgekneed deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vouw het deeg op tot één vierkante plak. Laat 20 minuten rusten.

Rol het deeg uit tot dunne vierkante of rechthoekige plakken van ongeveer 2,5 mm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork of een speciale prikrol. Snijd de plakken vervolgens in crackers van circa 6 bij 12 cm en decoreer ze met het sesamzaad en/of de geraspte kaas. Laat 15 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers in 40 minuten droog.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Knäckebröd' is afkomstig uit het kookboek...

Broodbijbel

Hiljo Hillebrand

Meester Boulanger en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand neemt je mee in de wereld van het brood. Leer hoe je thuis de lekkerste broden uit de oven tovert. Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes en van een feestelijk paasbrood... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!