Banh mi sandwich met kip

  • 3 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 grote kippendijen, zo mogelijk ontbeend
  • 200 g rettich (een afgesneden stuk van ongeveer 10 cm)
  • 200 g wortels
  • ½ komkommer
  • 1 stokbrood
  • 3 eetlepels mayonaise
  • wat takjes verse koriander
  • sojasaus
  • marinade voor de kip
  • 10 g verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g citroengras
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • marinade voor de groenten
  • 50 g suiker
  • 3 eetlepels natuurazijn
  • 1 kleine verse rode chilipeper
  • 1 theelepel zout

Voorbereiden

Bereid de kip voor. Ontbeen zo nodig de kippendijen.

Hak voor de marinade de geschilde gember, gepelde teentjes knoflook en het bijgesneden citroengras fijn. Doe in een kom en schep er de rest van de ingrediënten door. Voeg de kip toe en schep alles goed om. Dek af en laat liefst een nacht in de koelkast marineren.

Bereiden

Was de groenten de volgende dag. Schil de rettich en de wortels. Snijd ze met een juliennesnijder met het kleine mes tot spaghetti.

Meng de suiker met de azijn, fijngehakte chilipeper en het zout. Schep er de groentespaghetti door en laat ongeveer 15 minuten marineren.

Grilleer intussen de uitgelekte kippendijen tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en snijd dan het vlees in stukjes. Snijd de komkommer met de juliennesnijder tot spaghetti.

Snijd het stokbrood in drie stukken en snijd elk stuk horizontaal open om sandwiches te maken. Besmeer eerst een kant met mayonaise en leg er wat stukjes kip op. Bedek royaal met de uitgelekte, gemarineerde groenten en tot slot met de komkommerspaghetti. Strooi er wat korianderblaadjes over, besprenkel met sojasaus en eindig met wat versgemalen peper en chilipeper naar smaak. Dien meteen op.

Extra benodigd

Juliennesnijder

Opmerking

Vraag voor het gemak je poelier of hij de kippendijen voor je kan ontbenen. Je kunt ook zonder probleem grote hoeveelheden kip bereiden. Laat de stukken kip marineren en bewaar ze dan in de diepvries voor een snel hapje.

Kookboek

Het recept 'Banh mi sandwich met kip' is afkomstig uit het kookboek...

Het spirelli kookboek

Orathay Souksisavanh & Vania Nikolkic

Verander stevige groente en fruit eenvoudig in de lekkerste pasta's en salades. Met 'Het spirelli kookboek' heb je 30 snelle en gezonde recepten voor je spiraalsnijder... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!