Orminge cheese steak sandwich

  • 4 broodjes
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Scandinavisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • koolzaadolie, om in te bakken
  • 1 gele ui, in ringen
  • 1 groene paprika, in plakjes
  • 4 California burger buns of zachte baguette
  • 8 eetlepels roomkaas
  • 12 plakjes rosbief
  • 4 eetlepels grof gehakte ingelegde jalapeño
  • plakjes augurk
  • 100 g provolone, geraspt
  • 4 plakken cheddar

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes doormidden en smeer roomkaas op de onderste helft. Beleg met de rosbief, gebakken groenten, jalapeño en augurk. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de provolone en cheddar over de bovenste helft en leg de beide helften op elkaar. Het is mogelijk om de broodjes voor te bereiden en ze pas op de grill te leggen wanneer het tijd wordt om ze te eten.

Leg ze op de contactgrill of bak ze 5 minuten op 190 °C in de oven (geen hetelucht). Snijd ze doormidden en serveer ze met een koud biertje en chips.

Opmerking

Dit broodje is geïnspireerd op de Philly Cheese Steak, een klassieker uit Philadelphia die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen Pat Olivieri, eigenaar van een worstenkraam, wat vlees op de barbecue gooide en het in een zacht, langwerpig broodje deed. Eerst nog zonder de kaas. Die volgde later: traditioneel provolone, whiz (kaassaus) of cheddar, en je kunt kiezen of je er gebakken ui op wilt. In plaats van Philadelpia dus Orminge, waar onze bakkerij annex lunchroom gevestigd is.

Kookboek

Het recept 'Orminge cheese steak sandwich' is afkomstig uit het kookboek...

Sandwiches

Daniel Lindeberg

Écht goede en lekkere sandwiches maken? Daniel Lindeberg vertelt je in 'Sandwiches' hoe je dit doet. Met meer dan 30 recepten, geïnspireerd op zijn diverse reizen en ervaring in bakkerijen, stel je de lekkerste broodjes samen voor de lunch... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!