okoko receptenreceptbroodsandwichsandwich met gerookte zalm en mierikswortel

Sandwich met gerookte zalm en mierikswortel

Sandwich met gerookte zalm en mierikswortel
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 10
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.7
    obv 9 waarderingen
  • Lunchgerecht
  • Vis
  • Hollands

Ingrediënten

  • 8 sneetjes boerentijger
  • 4 norivellen, even groot geknipt als de sneetjes brood
  • 100 g friséesla
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • 1 theelepel mierikswortel, geraspt
  • 1 eetlepel kervel, fijngesneden

Bereiden

Beleg 4 sneetjes brood met een vel nori en verdeel de friséesla erover. Verdeel de gerookte zalm over de friséesla.

Meng de zure room met de kappertjes, mierikswortel, kervel, peper en zout en bestrijk hiermee de resterende 4 sneetjes brood.

Leg deze sneetjes met de besmeerde kant naar beneden op de zalm. Snijd elke sandwich diagonaal door voor je ze serveert.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Het recept 'Sandwich met gerookte zalm en mierikswortel' is afkomstig uit het kookboek Toast & sandwiches (fun food serie) van Thea Spierings. © Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken