Jamie Oliver: pasta met tomaten

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g gedroogde fusilli
  • 75 g boter, in blokjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • een flinke bos gemengde verse tuinkruiden (zoals basilicum, marjolein, bladpeterselie, tijmtopjes en oregano), alleen de blaadjes, een paar van de kleinste blaadjes apart gehouden, de rest grof gehakt
  • 600 g gemengde kerstomaatjes, grof gehakt
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas, om aan tafel over de pasta te raspen

Bereiden

Giet wat kokend water in een pan op hoog vuur en doe daar de pasta met wat zout in. Zet een grote metalen of aardewerken kom op de pan. Doe de boter, balsamicoazijn en gehakte kruiden bij elkaar in de kom en warm ze op tot de boter volledig gesmolten is. Knijp nu de tomaatjes erbij, breng het geheel op smaak met zout en peper, haal de kom van de pan af en zet het mengsel even aan de kant. Roer de pasta even om.

Vermorzel nu de inhoud van de kom met je blote - schone - handen. Proef en bepaal of de saus voldoende op smaak is, of dat er nog wat zout en peper of azijn bij moeten.

Wanneer de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar is gekookt, moet je die in een vergiet uit laten lekken en een beetje van het kookvocht apart houden. Kieper de pasta bij het tomatenmengsel in de kom en roer de salsa goed door de pasta. Sprenkel een flinke scheut olijfolie over de pasta, roer er indien nodig nog een beetje kookvocht door en strooi er de apart gehouden kleine blaadjes over. Leg een stuk Parmezaanse kaas en een rasp op tafel, zodat iedereen zich naar smaak kan bedienen.

Persoonlijke noot

'Ik maak deze pasta graag klaar omdat het zo vreselijk snel gaat - de saus hoeft niet gekookt te worden, alleen maar opgewarmd. Het is echt een fluitje van een cent en een absolute ode aan de zomermaanden. Persoonlijk maak ik deze saus het liefst voor fusilli, maar met spaghetti, linguini, bucatini, farfalle of penne werkt hij ook prima. Kies dus zelf een leuke pasta uit.' - Jamie Oliver

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: pasta met tomaten' is afkomstig uit het kookboek...

Thuis bij Jamie

Jamie Oliver

In zijn nieuwe boek is Jamie weer helemaal terug in de keuken, zijn eigen keuken. Jamie laat zichzelf zien in zijn thuisbasis in Essex. Hij gaat los in zijn eigen moestuin... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus

Waardeer dit recept (41 stemmen)

Jamie Oliver recept tips

Reacties op dit recept

  • RiaIk hou van div. kruiden! Lijkt mij een heerlijk recept!

    reageren

  • MiaSamen met mijn kruidentuintje lijkt me dit wel een feestje.en zo snel!

    reageren

  • ferdiHeerlijk recept en SUPER makkelijk!!!

    reageren