Thaise groene curry met zoete aardappel en aubergine

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 eetlepels groene currypasta
  • 1 aubergine, in vieren en in plakjes
  • 375 ml kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • 6 kaffir-limoenblaadjes
  • 1 oranje zoete aardappel, in blokjes
  • 2 theelepels geraspte palmsuiker (goela djawa) of bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels geraspte limoenschil
  • koriander, voor de garnering
  • kaffir-limoenblaadjes, extra, voor de garnering (naar keuze)

Bereiden

Verhit de olie in een grote wok. Voeg de ui en groene currypasta toe en roerbak ze op matig vuur 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak hem 4-5 minuten mee tot hij zacht is.

Schenk de kokosmelk en bouillon erbij, breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de curry 5 minuten sudderen.

Voeg de kaffir-limoenblaadjes en zoete aardappel toe en bak het gerecht 10 minuten, of tot de aubergine en zoete aardappel zeer zacht zijn; roer af en toe.

Roer de suiker, het limoensap en de limoenrasp goed door de groenten. Breng op smaak met zout. Garneer de curry met wat koriander en naar wens met kaffirlimoenblaadjes en geef er gestoomde rijst bij.

Kookboek

Het recept 'Thaise groene curry met zoete aardappel en aubergine' is afkomstig uit het kookboek...

Hoofdgerechten

diverse auteurs

'Hoofdgerechten' biedt een enorme variatie aan gerechten voor elke gelegenheid: van snelle dagelijkse maaltijden, makkelijke ovenschotels voor het week... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Thaise curry recept tips

Reacties op dit recept

  • SandraIk vond het een heerlijk recept!

    reageren

  • GerritHeerlijk recept, beetje aangepast met verse gember, kurkuma en look erbij en honing ipv suiker. Volgende keer wat shii-takes erbij proberen.

    reageren