Kwarteleitjes in een pannetje met dragon

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Amuse
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 takjes dragon, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 6 theelepels dikke crème fraîche
  • boter om te bestrijken
  • 6 kwarteleitjes
  • 100 ml kookroom

Bereiden

Verwarm de oven voor op 140 °C.

Meng de helft van de gehakte blaadjes dragon door de crème fraîche en voeg zout en peper toe.

Bestrijk zes minipannetjes met boter en giet er de crème fraîche met dragon in. Breek boven elk pannetje een kwarteleitje en strooi er zout en peper overheen. Dek de pannetjes af met een stukje bakpapier en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng intussen de kookroom aan de kook; voeg zout en peper toe. Roer er van het vuur af de rest van de dragon door.

Haal de minipannetjes uit de oven en giet de dragonroom om de eierdooiers. Dien direct op met reepjes geroosterd brood.

Extra benodigd

Bakpapier

Variatietip

Doe kleine blokjes comté of gruyère bij de kookroom.

Kookboek

Het recept 'Kwarteleitjes in een pannetje met dragon' is afkomstig uit het kookboek...

Feestelijke minipannetjes

Valéry Drouet

In de schattige minipannetjes, ook wel 'cocottes' genoemd, uit deze boekbox ziet ieder gerechtje er onmiddellijk feestelijk uit. Of je ze nou bij de borrel of als voor... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer ei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!