Broodbakjes met roerei en garnalen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 289 kcal
  • 18 g eiwit
  • 18 g vet
  • 14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 sneetjes maïsbrood, zonder korst
  • 40 g boter
  • 6 eieren
  • 2-3 eetlepels room of melk
  • 1 bosuitje, in smalle ringetjes
  • 100 g (Hollandse) garnalen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Rol de sneetjes brood iets uit, bestrijk ze aan beide kanten dun met boter en duw elk sneetje in de holte van een muffinvorm (doorsnede 5-6 cm) tot een bakje. Bak de broodbakjes in de oven in 10 minuten knapperig bruin.

Klop de eieren los met room, zout en peper. Smelt de rest van de boter in een pan met een dikke bodem en laat het eimengsel al roerende stollen. Neem als het ei rul wordt, maar nog wel glanst de pan van het vuur en roer driekwart van de bosui en garnalen erdoor.

Wip de broodbakjes uit de muffinvorm en zet ze op bordjes. Schep het roerei erin. Garneer de broodbakjes met de rest van de uiringetjes en garnalen.

Extra benodigd

Muffinvorm

Kookboek

Het recept 'Broodbakjes met roerei en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Brood kan altijd

Voorlichtingsbureau Brood

Dit boek laat met 100 recepten goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes... lees verder

© Voorlichtings bureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Roerei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!