Chocoladefondue klassiek

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels Kirsch, Triple Sec of cognac
  • 280 g melkchocolade, liefst Zwitserse, gehakt
  • vruchten zoals gedroogde ananas, mango en appel, verse peren, aardbeien, of partjes mandarijn
  • lange vingers en soesjes

Bereiden

Verhit in een au bain-mariepan boven sudderend water de slagroom en likeur of cognac. Doe de chocolade er in een keer in. Roer tot hij gesmolten is.

Doe over in een voorverwarmde aardewerk of metalen fonduepan en geef er de vruchten bij.

Extra benodigd

Fonduepan

Opmerking

De oorspronkelijke chocoladefondue is een creatie van een reclameman voor Toblerone in New York. U kunt voor deze fondue desgewenst Toblerone melkchocolade gebruiken. De beetjes gesmolten honing en amandelnoga zorgen voor extra smaak.

Kookboek

Het recept 'Chocoladefondue klassiek' is afkomstig uit het kookboek...

Fondue bij jou of bij mij thuis

Robert Carmack

Fondues zijn makkelijk en leuk om te maken. Ze zijn ook fantastisch voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Dipsauzen zijn van allerlei ingredienten te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Chocoladefondue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!