Kaasfondue mexicana

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml Mexicaans bier (Corona)
  • 1 eetlepel versgeperst citroensap
  • 6 verse chilipepers, grof gehakt
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 500 g mozzarella, in sliertjes
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • een snufje gemalen komijn
  • tortillachips, voor het serveren

Bereiden

Verhit het bier in een zware, middelgrote pan op hoog vuur tot het bier schuimt. Voeg het citroensap, de chilipepers en paprika toe en draai het vuur matig.

Schep de mozzarella om met de bloem, het paprikapoeder en de komijn. Schep een handvol mozzarella tegelijk door het bier en laat na elke toevoeging eerst al roerend smelten. Breng op smaak met wat zout en schep over in een voorverwarmde fonduepan.

Serveer de kaasfondue met de tortillachips.

Extra benodigd

Fonduepan

Kookboek

Het recept 'Kaasfondue mexicana' is afkomstig uit het kookboek...

Fondue bij jou of bij mij thuis

Robert Carmack

Fondues zijn makkelijk en leuk om te maken. Ze zijn ook fantastisch voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Dipsauzen zijn van allerlei ingredienten te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Kaasfondue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!