Andijvie met rozijnen en appel

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,2
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 190 kcal
  • 3 g eiwit
  • 10 g vet
  • 20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 appels, grof geraspt
  • citroensap
  • 50 g boter
  • 1 kg andijvie, in reepjes
  • 4 eetlepels rozijnen, 10 minuten geweld in heet water

Bereiden

Besprenkel de geraspte appels met een paar druppels citroensap om verkleuren te voorkomen.

Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de appel, de andijvie en de rozijnen toe en roer het geheel een paar keer om.

Leg de deksel half op de pan en laat de andijvie in ca. 8 minuten gaar worden. Roer het geheel zo nu en dan door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bron

Het recept 'Andijvie met rozijnen en appel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ruud Morijn Photographer | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Andijvie recept tips

Reacties op dit recept

  • JanHeel makkelijk te bereiden met een fantasties eind resultaat.

    reageren