Geroerbakte Chinese broccoli

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Chinees
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 kg Chinese broccoli, grof gehakt
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 5 lente-uitjes, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereiden

Kook of stoom de Chinese broccoli in ca. 5 minuten beetgaar, of gebruik de magnetron. Laat de groente uitlekken.

Verhit de olie in de wok. Roerbak de lente-ui, knoflook en gember geurig. Voeg de Chinese broccoli en de sauzen toe. Roerbak tot alles heet is. Druppel de ketjap erover en strooi het sesamzaad erop.

Het recept 'Geroerbakte Chinese broccoli' is afkomstig uit het kookboek Chinees van diverse auteurs. © De Lantaarn

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Broccoli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!