Courgette-rolletjes met gerookte zalm en nori

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • 2 plakjes gerookte zalm (dun gesneden)
  • 2 norivellen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Was de courgette goed, laat de schil eraan. Snijd plakjes van de courgette met een dunschiller. Gebruik hiervoor enkel het buitenste stevige vruchtvlees, stop wanneer je op de zaadlijst komt.

Leg de plakjes in een ovenschaal, eventueel op elkaar. Zorg ervoor dat ze allemaal gekruid zijn met een beetje zout, peper en tijm en ingesmeerd zijn met wat olijfolie. Zet ca. 5 minuten in de oven. Het is niet de bedoeling dat de courgettes bruin worden, maar wel zacht.

Snijd ondertussen de plakjes zalm ongeveer even breed als de courgetteplakjes.

Knip ook de norivellen op dezelfde breedte. Dit gaat het gemakkelijkste met een schaar. Besprenkel de norivellen met een beetje water zodat ze makkelijker manipuleerbaar zijn.

Nu begint het oprolwerk: neem een plakje courgette, leg hierop een plakje nori en daarop een plakje zalm en rol op. Steek er een prikker door.

Tip

Je hebt hier enkel de brede plakjes van de courgette nodig. Gebruik de rest voor in een salade.

Kookboek

Het recept 'Courgette-rolletjes met gerookte zalm en nori' is afkomstig uit het kookboek...

Puur genieten

Pascale Naessens

Na het succes van de boeken 'Mijn pure keuken 1' en 'Mijn pure keuken 2' grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, maar vooral ook... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!