Gegrilde courgette met munt en geitenkaas

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ¼ bosje verse munt
  • 4 kleine courgettes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 kleine, verse Franse geitenkaasjes (of van een rol afgesneden)
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Bereiden

Verwarm de vlakgrillplaat voor.

Trek de blaadjes munt van de steeltjes af. Was ze en hak ze grof. Was de courgettes, snijd ze bij en snijd ze in de lengte in hele dunne plakken.

Bestrijk de gloeiend hete grillplaat met 1 eetlepel olijfolie en leg er de plakken courgette naast elkaar op. Bak ze snel aan beide kanten lichtbruin. Leg er de takjes verse tijm op. Betrooi met zout en peper en bak tot de plakken courgette goudbruin zijn.

Schik de plakken courgette op individuele borden. Leg er de in stukjes gesneden geitenkaas en gehakte munt op. Bestrooi met de gedroogde tijm en sprenkel er 4 eetlepels olijfolie over.

Extra benodigd

Vlakgrillplaat

Opmerking

Kleine courgettes zijn mals en voortreffelijk van smaak. Daarom zijn ze heel geschikt voor de bereiding a la plancha.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde courgette met munt en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop

Jean-Francois Mallet

Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • josienWat zijn 'hele dunne plakjes'? Is dat in mm of cm uit te drukken?

    reageren

  • MarlousOver het algemeen als men spreekt over dunne plakjes dan wordt hier de kaasschaaf voor gebruikt.

    reageren

  • PetronellaHet is niet verstandig de grillpan te bestrijken met olie want dan is die verbrand voordat de gourgette erop ligt. Beter is het om de gourgette met olie te bestijken en dan grillen.

    reageren