okoko receptenreceptgroentengevulde paprikagevulde paprika's met pittig gehakt

Gevulde paprika's met pittig gehakt

Gevulde paprika's met pittig gehakt
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 42 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Hollands

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 15 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g rundergehakt of half-om-halfgehakt
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 theelepels sambal oelek

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).

Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.

Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.

Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika's.

Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika's met pittig gehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Kook ook - Oven van diverse auteurs

Kook ook - Oven

diverse auteurs

Knapperige korsten, geuren die de keuken binnenkomen zodra je de oven even hebt opengedaan… Geen gerecht ruikt zo lekker als een ovengerecht. En wat... lees verder

© Inmerc.

reacties op dit recept

  • Vroni Lijkt me erg lekker. Ik koop dit wel eens bij de slager. Maar nu ga ik het een keertje zelf proberen.
  • Kitty Voor het eerst gevulde paprika's gegeten maar het is erg machtig. We hebben maar 1 paprika p.p. op kunnen krijgen. Wel lekker!
  • Danny Heerlijk receptje, we hebben ervan genoten.
  • g Voor de andere eters bij mij thuis was 1 paprika niet teveel, maar voor mij was een halve meer dan genoeg. Want je eet natuurlijk ook nog rijst/sla en een sausje er bij. Verder heerlijk...
  • clemmie Ook heerlijk met couscous!

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken