Gevulde paprika's met pittig gehakt

Gevulde paprika's met pittig gehakt
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.7
    obv 52 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Hollands

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 15 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g rundergehakt of half-om-halfgehakt
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 theelepels sambal oelek

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).

Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.

Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.

Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika's.

Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika's met pittig gehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Kook ook - Oven van diverse auteurs

Kook ook - Oven

Knapperige korsten, geuren die de keuken binnenkomen zodra je de oven even hebt opengedaan… Geen gerecht ruikt zo lekker als een ovengerecht. En wat... lees verder

© Inmerc.

reacties op dit recept

  • Vroni Lijkt me erg lekker. Ik koop dit wel eens bij de slager. Maar nu ga ik het een keertje zelf proberen.
    reageren
  • Kitty Voor het eerst gevulde paprika's gegeten maar het is erg machtig. We hebben maar 1 paprika p.p. op kunnen krijgen. Wel lekker!
    reageren
  • Danny Heerlijk receptje, we hebben ervan genoten.
    reageren
  • g Voor de andere eters bij mij thuis was 1 paprika niet teveel, maar voor mij was een halve meer dan genoeg. Want je eet natuurlijk ook nog rijst/sla en een sausje er bij. Verder heerlijk...
    reageren
  • clemmie Ook heerlijk met couscous!
    reageren
  • Ad Het is een heerlijk recept. Doe door de aardappelpuree ook uitgebakken spekreepjes. Erg lekker! Serveer er een heerlijke rundvleesjus bij. (pakje bij Aldi) Eet smakelijk!
    P.S. Wij hebben ervan genoten!
    reageren
  • Sanne Weet iemand een lekker salade voor hierbij?
    reageren
  • Sofie Goed recept, we hebben ervan gesmuld!
    reageren
  • anke Ipv in de oven kook ik de gevulde paprika's altijd gaar in tomatensaus van gepelde tomaten. Van de overgebleven saus maak ik tomatensoep. In Hongarije geleerd van Hongaarse kennissen.
    reageren
  • Gilberte Vind dit een heerlijk recept! Ga het zeker ook maken!!
    reageren
  • Patricia Heerlijk recept alleen best wel een rotwerk om de paprika te schillen, hier zouden ze wat anders op moeten verzinnen.
    • Emiel Patricia, de paprika's hoeven niet te worden geschild. Alleen de zaadlijsten moeten worden verwijderd en dat is toch in een mum van tijd gepiept?
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken