gevulde paprika recepten

recept
waardering
  • 1
Gevulde paprika

Gevulde paprika

Snijd aan de steelkanten van 12 heel kleine, groene paprika's een kapje af. Verwijder de zaadjes en blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met zout. Maak een farce van 2 handjes heel verse zuring, 2 ontvelde en ontpitte vleestomaten, 2 milde uien, 3 groene paprika's en 1 kleine venkelknol; hak alles grof. Fruit dit mengsel al roerend in een braadpan met 2 eetlepels hete olijfolie. Duw daarna in een zeef het overtollige vocht eruit. Voeg aan dit mengsel een gelijke hoeveelheid van met vet klaargemaakte rijst toe en vul er de paprika's mee. Vet een wijde stoofpan in met olie en leg de gevulde paprika's er strak tegen elkaar in. Schenk er tot de halve hoogte van de paprika's heldere tomatensaus met wat citroensap en 2 dl olijfolie bij. Sluit de pan en laat de inhoud afgedekt 25 minuten pruttelen. Doe de paprika's met het stoofvocht in een halfhoge schaal. Laat ze afkoelen en zet ze vervolgens minstens 1 uur in de koelkast. Dien ze als koud voorgerecht op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Onmisbare klassiekers

    Onmisbare klassiekers

    Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella... Smul van 85... bekijk 'Onmisbare klassiekers'

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

bekijk alle kookboeken