Gevulde tomaatjes met panzanella

  • 16 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 8 kleine trostomaten, gehalveerd en uitgehold
  • ¼ komkommer, in piepkleine blokjes
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • balsamicoazijn

Bereiden

Snijd de sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitgespreid uitdrogen.

Schep in een kom het binnenste van de tomaten met de komkommer, ui, de broodblokjes, basilicum en olijfolie door elkaar en breng dit mengsel op smaak met enkele druppels balsamicoazijn, zout en versgemalen zwarte peper. Laat dit broodmengsel 10 minuten staan.

Vul vlak voor het serveren de tomaatjes met de panzanella en garneer met een klein blaadje basilicum. Een lekker fris en licht hapje voor 's avonds.

Bron

Het recept 'Gevulde tomaatjes met panzanella' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Gevulde tomaten recept tips

Reacties op dit recept

  • gIk heb het gemaakt, heerlijk.

    reageren