gevulde tomaten recepten

recept
waardering
  • 1
Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Maak een mengsel van gelijke hoeveelheden pilavrijst en geschilferde tonijn. Voeg per 4 eetlepels van dit mengsel 1 afgestreken eetlepel mayonaise toe en meng het met wat gehakte fines herbes en een beetje zeer klein gesneden vruchtvlees van citroen. Vul de tomaten en leg op elke tomaat 1 zwarte olijf. Zet ze tot het opdienen in de koelkast en garneer ze vlak voor het opdienen met kleine toefjes peterselie. ¹)

Gevulde tomaten met basilicum

Kruis 4 vleestomaten in maar snijd ze niet helemaal door. Vul de inkepingen met 2 takjes basilicum en bestrooi met zout en peper. Meng 180 ml olijfolie en een handje basilicum in een pan op laag vuur en warm 5 minuten door tot de olijfolie net warm is. Zet 15 minuten weg, zeef en bewaar de geurige olie. Draai een handvol geblancheerde basilicum en 1½ eetlepel extra olijfolie in een blender tot pasta. Roer deze pasta door de basilicumolie. Sprenkel over de tomaten.

Gevulde tomaten met tonijn

Snijd van 10 kleine tomaatjes een kapje af. Hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkanten met zout en peper en laat ze omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Laat 1 blikje tonijn (uitlekgewicht ca. 200 g) in een zeef uitlekken. Snijd ½ eetlepel kappertjes, 1 eetlepel zilveruitjes en 1 eetlepel zoutzure paprika fijn en schep ze door 2 eetlepels kerriesaus. Schep ook de tonijn en 1 theelepel basilicum door de kerriesaus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dep de tomaatjes droog met keukenpapier en vul ze met het tonijnmengsel. Garneer met toefjes peterselie en de kapjes. Zet de tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | redactie ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken