Gevulde tomaten uit de oven met spinazie en ei

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten, kapje eraf en uitgehold (uitholsel bewaren)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ansjovisfilet (blik)
  • 100 g spinazie, gehakt
  • 4 eieren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.

Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Lek uit in een vergiet.

Meng het tomatenuitholsel door de spinazie en vul de tomaten tot de helft met dit mengsel. Zet in een ovenschaal.

Breek in iedere tomaat een ei en zet de schaal in de oven tot de eieren gestold zijn (ca. 10 minuten).

Kookboek

Het recept 'Gevulde tomaten uit de oven met spinazie en ei' is afkomstig uit het kookboek...

Tomaat

Thea Spierings

Dit oogstrelende boekje geeft je 40 nieuwe en inspirerende ideeën om tomaten te gebruiken. Geniet het hele jaar van tomaten, van zomerse salades tot hartverwarmende... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Gevulde tomaten recept tips

Reacties op dit recept

  • Francienmmmmm, lekker lijkt me dat.

    reageren

  • JaneVraagje: wat kan je hier bij doen als je er een hoofdgerecht van wilt maken?

    reageren

  • gIk denk dat een lekker rijst of spaghetti gerecht hier wel lekker bij smaakt. Of lekkere krieltjes,met wat rozmarijn en (zee)zout. Gewoon in de koekepan, met weinig boter.

    reageren