Rijstpudding met kersen

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g dessertrijst (rondkorrelige rijst)
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 liter melk
  • voor de gebakken kersen
  • 500 g kersen
  • 20 g boter
  • ½ takje verse rozemarijn

Bereiden

Bereid de rijst voor: spoel de rijst onder de koude kraan en laat hem uitlekken. Doe de rijst in kokend water en laat hem 3 minuten koken. Giet af en zet weg.

Doe de suiker in een pan met zware bodem. Snijd met de punt van een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap er het zaad uit en meng dat met de suiker (bewaar het vanillestokje in een pot suiker om vanillesuiker te maken).

Giet een beetje melk over de suiker en roer met een garde tot de suiker is opgelost.

Voeg de voorbereide rijst en de rest van de melk toe. Schep alles goed om. Laat onder regelmatig roeren zachtjes sudderen op laag vuur. Laat het rijstmengsel vooral niet te hard koken. Het moet zachtjes blijven sudderen. De rijst zal in ca. 40 minuten gaar zijn.

Was de kersen en verwijder de steeltjes en pitten. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg zodra de boter goudgeel begint te worden de kersen en afgeriste rozemarijnnaaldjes toe. Laat ca. 5 minuten bakken op laag vuur. De kersen moeten door de hitte iets zachter worden. Neem de pan van het vuur voordat de kersen te zacht zijn of uit elkaar vallen.

Serveer de rijstpudding en geef er de nog warme gebakken kersen bij.

Kookboek

Het recept 'Rijstpudding met kersen' is afkomstig uit het kookboek...

Rijstpudding, romig en zoet

Sophie Monti

Makkelijk te maken en makkelijk aan te passen. Rijstpudding kan je op talloze manieren klaarmaken, zodat je iedereen ermee kunt verrassen... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Rijstpudding recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!