Linzen met room van Onno Kleyn

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 halfliterblik linzen (of 100 g gedroogde lentilles du Puy)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • boter
  • 1 takje tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  • 2 à 3 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Laat de linzen uit blik uitlekken, maar spoel ze niet af; er mag best wat aanhangend vocht blijven.

Bak de knoflook zachtjes in de boter tot hij kleurt. Voeg de linzen toe, samen met de tijm en de room. Warm zachtjes door, maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en peper.

Met droge linzen

Bak de knoflook zachtjes in de boter tot hij kleurt. Doe de linzen in de pan en schenk er water op tot het twee vingerdiktes boven het niveau van de peulvruchten staat. Doe er de tijm bij, breng heel zachtjes aan de kook en maak langzaam gaar zonder te roeren, in ongeveer 45 minuten. Giet het teveel aan vocht af. Voeg halverwege zout toe. Giet de linzen voorzichtig af en meng er de room door. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.

Kookboek

Het recept 'Linzen met room van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire vluggertjes

Onno Kleyn

Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Linzen recept tips

Reacties op dit recept

  • idaSuper lekker, makkelijk, goedkoop, gezond, een dikke 8.

    reageren

  • ErnaErg lekker.

    reageren

  • MathildaSuper combinatie linzen en tijm! Wanneer je tijdens het garen nog een blaadje laurier toevoegt, wordt het nog lekkerder! (Weer verwijderen voor je het gaat serveren!)

    reageren