Preisla

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 dunne stengel prei
  • voor de saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel appelazijn
  • ½ koffielepel chilipoeder
  • ½ koffielepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiden

Verwijder de onderkant en dorre uiteindes van de prei. Spoel de rest grondig en dep droog met een schone keukendoek. Snijd de prei in flinterdunne juliennereepjes.

Maak de saus door alle ingrediënten goed te mengen en besprenkel er de prei mee.

Kookboek

Het recept 'Preisla' is afkomstig uit het kookboek...

Proef Korea

Ae Jin Huys

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Prei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!