Snijbonen met tomaat en oregano

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 450 g snijbonen
  • olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels nigellazaad
  • 2 takjes oregano
  • 800 g kerstomaatjes of tomatenblokjes (blik)

Bereiden

Haal de bonen af en snijd ze in schuine stukjes.

Verhit een flinke scheut olie in een diepe koekenpan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur in 4 minuten zacht maar niet bruin.

Roer de specerijen erdoor. Voeg de oregano en de tomaten toe en breng alles aan de kook. Voeg de bonen toe en leg het deksel op de pan.

Laat 30 minuten op laag vuur sudderen, of tot de bonen gaar zijn - ze zijn dan niet meer heldergroen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Snijbonen met tomaat en oregano' is afkomstig uit het kookboek...

Wereldgerechten

diverse auteurs

Je hoeft de deur niet uit voor een culinaire wereldreis: in 'Wereldgerechten' staan 101 inspirerende en exotische gerechten uit alle werelddelen, met authen... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Ulada | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Snijbonen recept tips

Reacties op dit recept

  • AlfredTopgerecht. Dit is een heerlijke manier om snijbonen klaar te maken. Ook de volgende dag nog lekker!

    reageren

  • MarleneProbeer er zeker ook eens een couscous bij , warm of kamertemperatuur met blokjes geconfijte citroen. Heerlijk bij de BBQ en hier een typisch Marokkaans gerecht.

    reageren