Pittige spinazie

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 130 kcal
  • 5 g eiwit
  • 10 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels sambal

Bereiden

Was de spinazie in ruim water. Laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe. Fruit de ui met de sambal even aan.

Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Bron

Het recept 'Pittige spinazie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: momo2050 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • WHeerlijk! Ik had er nog wat pijnboompitten bij gedaan en kipfilet, maar dat terzijde...

    • AdrieEet je hier gekookte aardappelen bij?

    • Catharina BeijkIk zou er gekookte aardappelen of krieltjes bijdoen en een lekker stukje vlees.

    reageren

  • JeannetteIk gruwelijk spinazie, zelfs ook uit blik. Maar vorige jaar in Borneo at ik weer spinazie maar wel erg vers en pittig terwijl ik eerst niet wist dat spinazie was. Tot gisteren wil ik weer proberen met spinazie, mijn man vond deze recept en kook voor ons. Verrukkelijk en ik ga deze recept zeer zeker regelmatig maken. Bedankt!

    reageren

  • MichelEr staat een vegetarisch recept. Maar met zalm ook heerlijk hoor, eet smakelijk.

    reageren