Stamppot van rauwe spinazie met lente-uitjes en lamsworstjes

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen
  • 500 g lamsworstjes (merquez of sucuklu)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 g boter
  • 125 ml melk
  • 250 g spinazie
  • 1 bosje lente-uitjes, in dunne ringen

Bereiden

Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet ze af en stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur wordt gezet.

Bak terwijl de aardappelen koken de worstjes rondom bruin en gaar in de olie. De baktijd hangt af van de dikte van de worstjes; reken op ongeveer 15 minuten bij een middelhoog vuur.

Pureer de aardappelen. Klop er beetje bij beetje de warme melk en de boter door. Schep de spinazie en lente-uitjes door de puree.

Warm de stamppot even door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in een warme schaal. Leg de worstjes erop en giet het braadvet eroverheen.

Lamsworstjes

Lamsworstjes zijn te koop bij Turkse en Marokkaanse slagers, die ook sucuklu, worstjes gemaakt van een mengsel van lams- en rundvlees, verkopen.

Kookboek

Het recept 'Stamppot van rauwe spinazie met lente-uitjes en lamsworstjes' is afkomstig uit het kookboek...

Stamppotten

Anne Scheepmaker

'Stamppotten' bevat behalve zalige vlees- en visstamppotten natuurlijk ook vegetarische stamppotten en een groot aantal internationale stamppotten. Van frisse zomer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (36 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • carlaEen heerlijke stamppot, vooral door de lente-uitjes. Ik besloot het vegatarisch te houden en bakte er worstjes (willies!!) bij van 'de vegetarische slager'. Heel smakelijk, je moet wel houden van de rozemarijn die daardoor verwerkt is. Ook weer een prima stampje om restjes door te verwerken: nog een halve tomaat, halve paprika, handje fijngesneden chorizo over? Kan er volgens mij allemaal prima door. Maar zonder dat ook een hele smakelijke stamp.

    reageren

  • LexLekkere maaltijd, de combinatie met merquez zal niet voor iedereen zijn. Volgende keer mag er wel een oppeppertje zoals peper of knoflook doorheen. Portionering zoals aangegeven iets te krap voor 4 eters.

    reageren

  • NellekeHeerlijk stamppotje. Heb er een dubbele hoeveelheid spinazie in gedaan. Hou van groen. En ieniemiene blokjes kaas. Het ging helemaal op.

    reageren

  • ChrisHeel lekker winterkostje zeker met regenweer, gaat er goed binnen.

    reageren